BK Tropics en Koert Gardening gaan samen verder als Koert Gardens.

Welkom bij BK Tropics

“Dé bamboespecialist / The specialist in bamboo”

Meer over BK Tropics

Beste bezoeker,

Bamboe begint langzaam maar zeker bekendheid te vergaren in de westerse samenleving, waar het in andere delen van de wereld al eeuwen lang gebruikt wordt voor tal van doeleinden. Geïnspireerd geraakt op reizen door Azië en Midden-Amerika ben ik als tuinontwerper, all round hovenier en plantenliefhebber ruim 15 jaar geleden begonnen met het aanplanten van bamboes en siergrassen in particuliere tuinen en openbaar groen. Zodoende is er veel kennis ontwikkeld over de do’s en dont’s op dit specifieke vakgebied. De vele soorten die we in ons klimaat kunnen toepassen bieden oneindig veel mogelijkheden op zowel decoratief als op functioneel gebied. Zo zie je het terug in strakke tuinen, natuurlijke tuinen, wellness tuinen, maar ook op dakterrassen en balkons. Heel veel klanten zien ook de voordelen van bamboe als privacy biedende haagplant, met name omdat deze snel op hoogte is en ‘s winters groen blijft. Soorten die zeer geschikt zijn voor toepassing als haag zijn Fargesia Jiuzhaigou, Fargesia robusta en Semiarundinaria fastuosa.
Bernhard Koert Eigenaar BK Tropics: Bernhard Koert

BK Tropics, de bamboekweker bij uitstek

Wilt U meer weten over het plaatsen van de bamboe, het onderhoud van bamboe of informatie over de diverse soorten bamboe? kijk dan op de website of stuur ons een mailtje. Wij helpen u graag verder.


Contactpagina
Op onze kwekerij wordt een assortiment gekweekt van de meest toegepaste soorten in ons klimaat. De ruime voorraad varieert van planten in 10 liter potten tot bossages van 8 meter hoogte. We zijn afgestapt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest en houden onze kwekerij op duurzame wijze onkruidvrij, een manier van werken waar wij ons goed bij voelen. De kwekerij is iedere zaterdag geopend voor particulieren van 9.00 tot 16.00uur (vanaf april tot december).

Bernhard Koert